събота, 28 юни 2008 г.

Въпросче за конспекта по реклама


Колеги, имам едно въпросче относно конспектите по реклама:) Имам два различни - единия си го снимах още в началото, а другия - някъде пролетта. Та първият е по-кратък - има 32 въпроса и последният е Рекламните аргументи. Вторият е разширен и съдържа 50 въпроса, завършващи с този за Редактиранията и рекламата. Някой от Вас знае ли от кой трябва да учим? Да не се прецакаме с преучване... и без това се пренатоварваме:):):) Благодаря Ви предварително:)

четвъртък, 26 юни 2008 г.

За края на сесията

И понеже в последните дни напрежението е ескалирало до краен предел предлагам да направим един хубав team building - разбирайте помирително парти, или купон, абе весело изкарване. Моето предложение е за събота 5 вечерта. Давайте предложения за място :)

сряда, 25 юни 2008 г.

Shte ima li red nqkoga vav FJMC?

Nqma smisal da vi pisha kolko bezsmisleno e che postoqnno "ustanoveniq red" se narushava ili t.n. no vse pak mislq che sme golemi hora na po 20 godini i vednaj za vinagi trqbva da se reshi kak shte se vliza na izpiti i vseki da si znae...a ne otivash za fakultetni i hop spisak ili...burzash zashtoto imalo spisak i hop stavat fakultetni i aide visish 5 4asa ami moje li takova neshto... Nadqvam se ako ne za nedelniq izpit to pone 2ri kurs da nqma takiva tupi nedorazumeniq . Qsno e che nedovolni shte ima no tva e bezsporen fakt...vse shte se izmisli neshto sravnitelno izgodno za vsichki.... Zashtoto ne mi e qsno ako edin izpit ne moje da se organizira kato horata kak gi mislim tiq PR-ski deinosti da gi organizirame za v budeshte. Emilia P

Ред на влизане при устни изпити

Не знам дали аз съм компетентният орган за вземане на подобни решения, не вярвам обаче, че всеки друг има право да взима такива - нито Поли, нито пък инициаторите на днешните списъци.

Изчаках да минат няколко часа от изпита, за да може да се оталожат емоциите след него и затова сега пиша тази публикация. Мислех в началото, че списъците са най-рационалният вариант - идва човек, води се списък, всеки чака еднакво време - няма проблем. Оказа се обаче, че приложението на този метод е неефикасно и моето мнение клони вече в полза на влизането по факултетни номера. Ще ви кажа и защо.

1. Трябва да има единна система за влизане на изпит. За днешния изпит по Основи на икономическата теория например всички знаеха, че ще се влиза по факултетни номера, а се оказа нещо съвсем различно - участието във вземане на решение за списъци на 15-20 души НЕ е достатъчният кворум. Имаше много колеги, които бяха неприятно изненадани, включително и аз. Така никой не може да си направи сметката кога да дойде, всички чакат.

2. Системата за влизане по списък "Пу съм първи!" се оказва неефикасна. Всъщност имаше някакъв резон в нея, но това трая първия час. Както каза една колежка, "Едни отзадзе минаха отпредзе". Много от хората загубиха реда си, настана пълна анархия при влизането, започна да се насажда още по-голямо напрежение между колегите.

3. Системата за влизане по факултетни номера е по-рационална. След една година пребиваване във ФЖМК разбираме, че не съществува никаква логика в него, но ето че всъщност са ни направили услуга като са ни подредили по факултетни номера. Тези номера не служат, само за да се вписват в някакви бумаги, и затова трябва да се възползваме от тях. Всеки знае горе долу колко номера има след него и преди него и с проста аритметика може да се изчисли приблизителния час на реалното му изпитване. Да предположим например, че изпитът започва от 10 часа сутринта, средно на човек в най-добрия случай се падат по 5 минути (в практиката на ФЖМК не съм забелязала да се изпитва за по-малко), а аз съм например 20-тият човек, който трябва да бъде изпитан. Това означава, че вместо в 10, аз ще дойда в 11:30 като в най-лошия вариант ще чакам 1 час (много по-различно е от 3 часа и половина, нали?).

Относно влизането по факултетни номера отзад напред. На мен лично не ми пречи да дойда в началото или в края на деня. Но смятам, че щом се опитваме да толерираме последните номера, трябва да толерираме и средните, а в случая не го правим.

Това е моето скромно мнение по въпроса. Мисля, че моите аргументи заслужават вашето внимание. За да го провокирам, като администратор на сайта (който явно не си върши много съвестно функциите) съм ви изпратила имейл-покана за сътрудници в блога. Това няма да ви обремени по никакъв начин, освен че ще можете да изразявате своето отношение тук свободно без да се налага някой да одобрява коментара ви.

Апелирам ви да се отнесете сериозно по въпроса обаче.

Поздрави,
Криси Стоянова

Последно за реда на изпитите

Ей, писна ми да съм овчар на това стадо, щото сме си стадо...
Писна ми и от егоизъм, ама да кажем, че просто сме си така...

От сега нататък, докато завършим (дано) на устни изпити ще се влиза по списък в деня на изпита. И предлагам да няма Петко да запише 100 човека и т.н. - записването става само лично, изключения се допускат само за извънредни случаи и ще се съобщава поне 2 дни по-рано. Ако има възражения, вие си поемайте инициативите. Това е.

вторник, 24 юни 2008 г.

За реда на изпита по редактиране (устен)


Хилоу ъгейн :)

Понеже утре по икономика влизаме по фак. номера отпред-->назад, т.е. от по-малките, към по-големите номера, има предложение в Неделя -29.06.2008, когато е устния изпит по редактиране да се влиза отзад напред, т.е. обратното, понеже колегите с последните номера се чувстват ощетени. И понеже ние сме добри, даваме им да минат първи с уговорката, че изпускат една голяма почерпка от мен в неделя, защото може и да не знаете ама тогава ми е name day. Обещавам на първите, които в неделя ще са последни нещо вкусно за след изпита, другите, ако искат и те могат да си почакат... и стана малко дълго и тъпо, но вие схванахте смисъла.
Поздрави и ще се видим утре :)
Пепс

понеделник, 23 юни 2008 г.

За изпита по икономика Part 2

За всички, които не са разбрали ще влизаме по факултетен номер, така е най-нормално и най-удобно и най-ясно, така че смятайте кога да идвате, за да не висите като нехранимайковци цял ден.
Хайде, учете и други ден да си вдигнете успеха!

п.с. Изпита започва в 10 часа в сряда 25 юни, залата не е ясна ...
Поздрави!